Ingrediencie
1 hlava cesnaku
2 lyžice lístkov čerstvého tymiánu
1 polievková lyžica čerstvých listov rozmarínu
8 čerstvých bobkových listov
1 polievková lyžica maldonskej soli
2-3 ČL mletého čierneho korenia (dá sa kúpiť v pohároch)
150 ml/¼ pinty olivového oleja
900g/1,3kg/2-3lb rôznej zeleniny (napr. špargľa, veľké alebo malé cukety, sladké zemiaky, baklažány, fenikel, červená cibuľa, kukuričné klasy, predvarené nové zemiaky)
Čína má najrýchlejší internet na svete. Za sekundu stiahnete 150 filmov
Ako na to?
KROK 1
Strúčiky cesnaku ošúpeme a vložíme do kuchynského robota s tymianom, rozmarínom, bobkovými listami, soľou, korením a olejom. Dobre vyšľahajte, aby sa uvoľnili chute – prípadne rozdrvte suché ingrediencie pomocou paličky a mažiara a potom vmiešajte olej.
KROK 2
Pripravte si 900 g – 1,3 kg/2 – 3 lb rôznej zeleniny (napr. špargľa, veľké alebo malé cukety, sladké zemiaky, baklažány, fenikel, červená cibuľa, kukuričné klasy, predvarené nové zemiaky). Špargľu pozdĺžne rozpolte, veľké cukety nakrájajte na kúsky alebo baby pozdĺžne. Sladké zemiaky a baklažány nakrájame na hrubé kúsky, fenikel a červenú cibuľu nakrájame pozdĺžne na mesiačiky, kukuricu na kúsky a zemiaky pozdĺžne na polovicu. Zmiešajte zeleninu a marinádu a marinujte niekoľko hodín pred grilovaním. Čas varenia sa bude líšiť v závislosti od vášho výberu zeleniny a jej hrúbky – neustále ju otáčajte a pichajte a budete cítiť, keď je hotová.