Ľahké kuracie na kari

Kurkari (1)
Zdieľaj

Príprava: 5 min
Varenie: 45 min
Jednoduché
Podáva sa pre 4 osoby
Toto jednoduché základné kuracie kari je fantastickým receptom na rodinnú večeru. Je vyrobený len z niekoľkých ingrediencií a je obohatený o smotanový jogurt

Ingrediencie
2 lyžice slnečnicového oleja
1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
kúsok zázvoru o veľkosti palca, strúhaný
6 kuracích stehien bez kostí a kože
3 lyžice stredne koreniacej pasty (tikka funguje dobre)
400 g konzervy nakrájaných paradajok
100 g gréckeho jogurtu
1 malý zväzok koriandra, nasekané listy
50 g mletých mandlí
naan chleby alebo varenú ryžu basmati na servírovanie

 

Ako na to?

KROK 1
Zohrejte olej v ohňovzdornej panvici alebo veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte cibuľu a štedrú štipku soli a smažte 8-10 minút, alebo kým cibuľa nie je zlatohnedá a lepkavá. Pridajte cesnak a zázvor, varte ďalšiu minútu.

KROK 2
Nakrájajte kurča na hrubé 3 cm kúsky, pridajte na panvicu a smažte 5 minút pred premiešaním cez koreninovú pastu a paradajky spolu s 250 ml vody. Priveďte do varu, znížte na mierny var a varte na miernom ohni odkryté 25-30 minút alebo do zhustnutia a mierneho zredukovania. Premiešame jogurt, koriander a mleté ​​mandle, okoreníme a podávame s teplou ryžou naan alebo nadýchanou basmati.

error: Content is protected !!