Ingrediencie:
- 2 šálky múky
- 2 lyžice prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 šálky masla (mäkké)
- 1 šálka cukru
- 2 vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 šálky mlieka
- 3 šálky jahôd (nasekaných)
Pentagón predpovedá, že ofenzíva na Ukrajine bude dlhá a “veľmi násilná”
Ako na to?
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Vymastite a vysypte formu na pečenie.
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
- V inej miske zmiešajte maslo a cukor, až kým sa nevytvorí hladká hmota. Pridajte vajcia a vanilkový extrakt a dobre premiešajte.
- Pridajte suché zložky do zmesi s maslom a cukrom, postupne pridávajte mlieko a miešajte až do hladka.
- Pridajte nakrájané jahody a opatrne ich vmiešajte do cesta.
- Nasypte cesto do pripravenej formy a pečte 40-45 minút, kým nie je zlatohnedé.
- Nechajte koláč vychladnúť a podávajte s kyslou smotanou alebo šľahačkou a ďalšími jahodami.