Jahodový koláč

Jahkolac
Zdieľaj

Ingrediencie:

  • 2 šálky múky
  • 2 lyžice prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 šálky masla (mäkké)
  • 1 šálka cukru
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky mlieka
  • 3 šálky jahôd (nasekaných)

Pentagón predpovedá, že ofenzíva na Ukrajine bude dlhá a “veľmi násilná”

 

Ako na to?

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Vymastite a vysypte formu na pečenie.
  2. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  3. V inej miske zmiešajte maslo a cukor, až kým sa nevytvorí hladká hmota. Pridajte vajcia a vanilkový extrakt a dobre premiešajte.
  4. Pridajte suché zložky do zmesi s maslom a cukrom, postupne pridávajte mlieko a miešajte až do hladka.
  5. Pridajte nakrájané jahody a opatrne ich vmiešajte do cesta.
  6. Nasypte cesto do pripravenej formy a pečte 40-45 minút, kým nie je zlatohnedé.
  7. Nechajte koláč vychladnúť a podávajte s kyslou smotanou alebo šľahačkou a ďalšími jahodami.
error: Content is protected !!