Ostro-kyslá polievka

Okpol
Zdieľaj

Ostro kyslá čínska polievka je jednou z najobľúbenejších a najznámejších polievok čínskej kuchyne. Táto polievka má charakteristickú chuť a vôňu z využitia kyslých prísad, ako je ocot alebo tamarind, a pikantných prísad, ako je čili paprika a zázvor. Tu je jednoduchý recept na prípravu ostro kyslej čínskej polievky.

Ingrediencie:

  • 4 šálky vývaru (kuracieho alebo hovädzieho)
  • 1 pohár nakrájaných hubiek
  • 1 pohár nakrájaných bambusových výhonkov
  • 1 pohár nakrájaných zelených fazuliek
  • 2 lyžice rybej omáčky
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica octu
  • 1 lyžica tamarindovej pasty
  • 1 lyžica korenia Szechuan
  • 1 lyžica korenia Čínske 5 korenie
  • 1 lyžička čili papriky (môže byť mletá)
  • 1 lyžička zázvoru (môže byť mletý)
  • 1 lyžica kukuričného škrobu (rozpusteného v malom množstve vody)
  • 2 vajcia
  • 1 korenie zelené cibule
  • soľ a korenie na dochutenie
  • olej na smaženie

Rusko zvýšilo dovoz obilia do EÚ napriek sankciám

 

Ako na to?

  1. V hrnci si pripravíme vývar z hovädzieho alebo kuracieho mäsa.
  2. Do woku nalejeme olej a zohrejeme ho na strednom ohni. Potom pridáme korenie Szechuan a Čínske 5 korenie. Smažíme, kým nevonia a nezmenia farbu na hnedú.
  3. Potom do woku pridáme nakrájané huby, bambusové výhonky a zelené fazuľky a orestujeme ich na strednom ohni po dobu 2-3 minút.
  4. Pridáme rybiu omáčku, sójovú omáčku, ocot, tamarindovú pastu, čili papriku a zázvor. Dobre premiešame.
  5. Pridáme vývar a privedieme k varu.
  6. Pridáme kukuričný škrob rozpustený vo vode a dobre premiešame.
  7. V miske si rozbijeme vajcia a jemne ich vymiešame vidličkou.
  8. Polievku odstavíme z ohňa a za stáleho miešania pomaly pridáme vajcia. Pokračujeme miešaním, kým sa vajcia neukrývajú do mal
error: Content is protected !!