Už zajtra príde snehová kalamita v týchto miestach na Slovensku. PRIPRAVTE SA

Bur
Zdieľaj

Prvá výrazná snehová kalamita tohto roku, ktorá postihla hlavne južné a východné regióny Slovenska, je už za nami. Pripísala si na svoje konto až 15 cm snehu v niektorých oblastiach, pričom v horských regiónoch dosiahlo sneženie až 30 cm. Avšak meteorologické predpovede naznačujú, že to nebolo posledné sneženie, ktoré nás v blízkej dobe čaká.

Podľa najnovších informácií od meteorologického portálu imeteo.sk, zrážky na dnešný deň pominú, ale občania by sa mali pripraviť na mrazivé počasie. Zmena však nastane už zajtra, keď sa očakáva ďalšie zhoršenie počasia, sprevádzané snežením na celom území Slovenska. Najviac postihnuté oblasti budú opäť na juhu a východe krajiny.

Meteorológovia varujú, že v Banskobystrickom a Košickom kraji sa očakáva sneženie sústredené a intenzívne, kde môže napadnúť 10 až 20 cm čerstvého snehu. Vo štvrtok ráno by sa obyvatelia týchto regiónov mali pripraviť na nové snehové prekvapenie.

Markizáčka Zlatica Puškárová je v koncoch, končí v správach? Ide ku konkurencii?

Napriek týmto predpovediam, situácia na piatok zostáva nejasná. Meteorológovia sa zhodujú na vysokom množstve zrážok, avšak nevedia s určitosťou povedať, či pôjde o sneh, alebo dážď. Hranica medzi snehovou kalamitou a silným dažďom bude veľmi tenká, a tak môže v jednotlivých regiónoch počasie výrazne kolísať.

Zaujímavosťou je, že zatiaľ čo v niektorých častiach Slovenska môže pršať, iné oblasti môžu byť svedkami intenzívneho sneženia. Napríklad Viedeň sa môže ocitnúť pod snehovou prikrývkou, zatiaľ čo Bratislava bude čeliť dažďovým kalužiam. Tento vzor môže byť podobný aj v iných mestách.

error: Content is protected !!