Ľuboš Blaha: FICO OPÄŤ UKÁZAL, KTO JE ŠTÁTNIK … Sebavedomo a suverénne odkázal, že naša vláda nikdy nebude ohrozovať vzťahy s Čechmi.

Blaha
Zdieľaj

Český národ je náš bratský národ. A nie, bežní Česi nemôžu za to, čo stvára pravicová vláda Petra Fialu, prosím rozlišujme to.

 

Kolíková sa zbláznila, tvrdí Gašpar. Pellegrini chce, aby prezidentka Gašpara ml. vymenovala

  1. Robert Fico dnes opäť ukázal, kto je štátnik. Klobúk dole pred jeho reakciou.
  1. Sebavedomo a suverénne odkázal, že naša vláda nikdy nebude ohrozovať vzťahy s Čechmi. My sme dospelí.
  1. Je faktom, že aktuálna Fialova vláda podporuje vojnu na Ukrajine, kým my podporujeme mier.
  1. A je faktom, že nie my, ale Fialova vláda prichádza s gestom, ktoré má mimoriadne negatívne ohlasy nielen na Slovensku, ale aj v českom národe.
  1. Za posledné hodiny som dostal desiatky správ od významných českých intelektuálov, ktorí sú doslova zhrození z vlastnej vlády.
  1. Sme to my, kto musí ukázať historickú zodpovednosť a nadhľad. My kvôli žiadnej epizódke nebudeme ohrozovať naše fantastické vzťahy medzi národmi.
  1. A čudujem sa Šimečkovi a Korčokovi, že sa zase otvorene postavili proti vlastnému štátu a nabehli na vlnu nenávisti proti Slovensku.
    1. Niežeby ma to prekvapilo. Ich reakcie svedčia o tom, že chlapci to mali skoordinované do posledného puntíku. A áno, je to trápne.
    1. Šokovaný som z inej veci. Oni si fakt myslia, že na tomto politicky zarobia? Na tom, že sa budú snažiť rozbíjať slovensko-české vzťahy?
    1. Na tom, že kvôli svojim vojnovým záujmom budú okydávať svoju vlasť v zahraničí? Na tom, že budú zrádzať Slovensko?
    1. Robert Fico ich vyškolil ako malých chlapcov. Všetkých. Zachoval pokoj a národné sebavedomie. A bráni Slovensko a mier.
    1. Tu sa krásne ukazujú tie dlhoročné skúsenosti – Robert Fico pôsobí v európskej politike príliš dlho na to, aby kvôli nejakým krátkodobým cieľom porušoval niečo, čo musí byť posvätné pre každého Slováka a Čecha. To niekto nevidí?
    1. Nebudem komentovať českú politickú scénu, to nech si s českou vládou vybavia českí občania. My by sme si takéto veci nikdy nedovolili.
    1. To, čo sa mi žiada komentovať, je Šimečka a Korčok – spamätajte sa, blázni, dostávate sa do absolútnej politickej izolácie.
    1. Ak budete ďalej takto v zahraničí kopať do Slovenska, už na vás budú pľuť na ulici aj vaši vlastní – už prekračujete všetky čiary. Vy ste doslova anti-Slováci.

    Slovensko je hrdé, Slovensko je sebavedomé, Slovensko chce mier. A Slovensko sa hanbí za Korčoka aj Šimečku – rozoštvávať Slovákov a Čechov, to myslíte vážne?

error: Content is protected !!