Najkrajšiu ženu v Portugalsku vyhral biologický muž. Toto odkazuje svetu

Obrázok 2023 10 09 074052435
Zdieľaj

Machete má 28 rokov a päť rokov pracovala ako letuška. Predtým vyhrala súťaž Miss Palmela.

„Som hrdá na to, že som prvá trans žena, ktorá sa uchádza o titul Miss Universe Portugalsko!“ Machete napísala na Instagrame pred finále.

Nie všetci v Portugalsku mali z víťazstva Machete radosť. „Keď som si prečítal túto správu, spočiatku som si myslel, že ide o vtip,“ napísal na Facebooku Rui Paulo Sousa, člen portugalského parlamentu. „Je to nepochybne smutný deň pre tie mladé ženy, ktoré snívali o [víťazstve] v súťaži ženskej krásy.“

https://mimoriadne.sk/2023/07/18/agentura-fitchratings-potvrdila-slovensku-rating-na-urovni-a-s-negativnym-vyhladom/

Machete bude budúci mesiac reprezentovať Portugalsko na súťaži Miss Universe v Salvadore. Na súťaži sa zúčastní aj ďalšia transrodová žena, Miss Holandska Rikkie Kolleová.

Biologickí muži súťažiaci v súťažiach krásy, ktoré sú tradične vyhradené ženám, zostávajú vo viacerých krajinách horúcou témou. V júli organizátori súťaže Miss Taliansko vyhlásili, že zakážu účasť transrodových osôb. „Od svojho založenia moja súťaž vo svojich pravidlách stanovuje, že [súťažiaci] musia byť od narodenia ženou,“ povedala v rozhlasovom rozhovore oficiálna patrónka súťaže Patrizia Mirigliani, ktorú citovala CNN.

https://www.instagram.com/marinamachetereis/?utm_source=ig_embed&ig_rid=cd9e79db-a1b7-49d7-9aed-7b714e0b1a21

error: Content is protected !!