39 ročná Slovenka zomrela v kine. To, čo sa stalo potom, je neuveriteľné

Kinos
Zdieľaj

Vždy plná života a pripravená pomôcť, takto popisuje svoju manželku Mišku, 39-ročnú, Martin. Žili spolu v pokojnom manželstve, obklopení rodinou a priateľmi, až do jedného osudného večera . Napísal o tom portál zoznam.sk

Boli to minúty naplnené strachom a neistotou, keď Miška v kine stratila vedomie a prestala dýchať. Martin začal okamžitú resuscitáciu, a s pomocou prítomných ľudí sa podarilo zachrániť jej život. Diagnóza lekárov bola zdrvujúca – mozgová zrazenina. Odvtedy začal boj o jej život.

Po dlhých týždňoch v umelom spánku a bdelej kóme sa Miška prebrala. Martin trávil pri nej každý deň 4-6 hodín, neustále s ňou komunikoval, čítal jej a cvičil. Jeho odhodlanie a láska pomohli Miške urobiť obrovský pokrok – teraz je plne pri vedomí, reaguje na okolie a dokáže sa pohybovať.

Slovensko na hrdinu nezabúda! Generál Ševčík povedal dátum a čas!

 

Nákladná Cesta k Zotaveniu

Miška absolvovala 14-dňový pobyt v neurologicko-rehabilitačnom centre ADELI v Piešťanoch, čo výrazne prispelo k jej zlepšeniu. Napriek tomu je cesta k plnému uzdraveniu ešte dlhá a finančne náročná. Liečebný pobyt stojí 12 000€ a je potrebný 2-3krát do roka.

Podľa lekárov jej zrazenina zablokovala cievu do mozgu a boj o jej život ešte nebol vyhraný. “Od tej chvíle sa všetky naše priania a túžby zmenili na jediné – aby prežila,” opisuje svoje pocity manžel. “Vzhľadom na jej závažný stav a poškodenie mozgu lekári Miške nedávali žiadnu nádej na prežitie, tobôž nie na ďalší progres. Takmer všetci lekári predpokladali, že Miška to nezvládne,” popisuje desivé prognózy lekárov, uvádza zoznam.sk

“Miška je aktuálne plne pri vedomí, všetko počuje a všetkému rozumie. Snaží sa komunikovať otáčaním hlavy, vie sa usmiať a dokonca mi dokáže dať pusu! Čiastočne sa jej vrátil aj zrak. Jej stav je však naďalej vážny a cesta k plnej rekonvalescencii je ešte veľmi, veľmi dlhá,” opisuje s hrdosťou a radosťou jej pokrok Martin.

Martin a kolegovia v práci zriadili transparentný účet, aby získali finančné prostriedky na pokračovanie v liečbe.

Hrdinský Boj a Prosba o Pomoc

Tento príbeh nie je len o boji jednej ženy o život, ale aj o odhodlaní a láske jej manžela. Martin a Miška veria, že s pomocou štedrých ľudí bude Miška pokračovať v zlepšovaní svojho zdravotného stavu a možno sa jedného dňa vrátiť do normálneho života.

error: Content is protected !!