Podrežem všetkým hrdlá, vyhrážal sa Sýrčan vo Viedenskej katedrále

Rakkat
Zdieľaj

Rakúska polícia zatkla v pondelok 29-ročného Sýrčana, ktorý opakovane narúšal bohoslužby vo viedenskej katedrále svätého Štefana. So skrutkovačom v ruke sa dokonca vyhrážal pracovníkom svetoznámeho svätostánku, že ich podreže.

Konšpiračný denník (dennikn) tvrdi, že Fico chce predčasne voľby…

Podľa serveru OE24.at muž rušil priebeh omší v niekoľkých minulých dňoch. Napríklad v nedeľu počas obradu vykrikoval, takže kňaz musel bohoslužbu prerušiť. Potom ešte prekonal zábradlie a začal duchovnému nadávať.

V pondelok dopoludnia prišiel muž do katedrály znova. V ruke mal dve plechovky piva, a keď k nemu pristúpili dvaja zamestnanci, aby ho usmernili, vytiahol Sýrčan skrutkovač a za opätovného kriku naznačoval, že im podriade hrdlo.

Jeden z pracovníkov okamžite upovedomil políciu, načo sa Sýrčan dal na útek. Ešte na priľahlom námestí Stephansplatz ho ale strážcovia poriadku dopadli a zadržali. Skrutkovač mal stále pri sebe.

Obrázok 2023 11 28 145446500

„Motív ešte nie je jasný. Výsluch zatiaľ nebol možný vzhľadom na jeho agresívne správanie,“ uviedlo riaditeľstvo viedenskej polície s tým, že muž na pokyn viedenského štátneho zastupiteľstva skončil vo väzobnej cele.

error: Content is protected !!