Okamura: Na Ukrajinu sa jazdí na dovolenku

Obrázok 2023 11 26 171438003
Zdieľaj

Na Ukrajinu sa jazdí na dovolenku, vojna je len na časti územia. V relácii Za päť minút dvanásť v TV Nova to v nedeľu uviedol predseda opozičného hnutia SPD Tomio Okamura.

„Na Ukrajinu sa jazdí normálne na dovolenku. Aj České dráhy tam posilnili v lete vlakové spoje. Na časti územia Ukrajiny prebieha konflikt, ale v mestách, na západnej Ukrajine je úplne bežný život… Vo väčšej časti Ukrajiny nie je vojna, Ukrajinci tam jazdia na dovolenku,“ tvrdí Okamura.

Keď mu moderátor programu Martin Čermák oponoval, že práve tento týždeň boli doposiaľ najsilnejšie úroky ruských dronov na hlavné mesto Kyjev a že na Ukrajine prebieha vojna, Okamura poukázal na to, že keby európske krajiny neposielali na Ukrajinu svoje zbrane, nič také by sa nedialo.

Hraničný priechod Svrčinovec uzavreli

Znovu skritizoval dovoz zbrojného arzenálu do tejto krajiny, a keby vraj európske štáty so zásobovaním zbraní prestali, vojnový konflikt by podľa neho dávno skončil a Ukrajina s Ruskom a svetovými veľmocami by sedeli pri rokovacom stole.

„Keby ste vládli vy, tak už dávno má celú Ukrajinu pod kontrolou Putin. Keby Európa neposielala zbrane, tak by sa naozaj stalo, že Ukrajina by bola ovládaná Ruskom, pretože by sa nemohla brániť,“ nesúhlasil so šéfom SPD predseda poslaneckého klubu vládnych Pirátov Jakub Michálek.

„Nestrašte stále Putinom, nie som proruský,“ reagoval na to Okamura s tým, že to nie je „naša vojna“. „Rok tam posielate zbrane, územné zisky Ukrajincov sú minimálne, je to zamrznutá vojna. Zbytočne tam umierajú státisíce mladých ľudí, tá vojna už sa nikam neposunie. Preto chceme mierové rokovania, ukončenie konfliktu,“ doplnil Okamura.

error: Content is protected !!