Danko so Šimečkom sa tak pohádali v živom vysielaní, že im vypli mikrofóny.

Obrázok 2023 11 12 152541962
Zdieľaj

V dramatickom zvrate na nedelnej politickej šou RTVS „O 5 minút 12“ boli diváci svedkami eskalácie konfliktu medzi dvoma podpredsedami Národnej rady, Andrejom Dankom zo SNS a Michalom Šimečkom z PS. Diskusia, ktorá mala byť pôvodne venovaná téme životného prostredia a zonácii národných parkov, sa rýchlo premenila na osobnú výmenu názorov.

Andrej Danko kritizoval činnosť niektorých mimovládnych organizácií v oblasti ochrany prírody a ich financovanie, ktoré podľa neho vedie k neefektívnemu využívaniu verejných zdrojov a kritizoval aj súčasný prístup k problému medveďov. Michal Šimečka na to reagoval varovaním pred potenciálnymi žalobami Európskej komisie v prípade zmien zonácie národných parkov.

Toto robia bohatí ľudia

“Toto je také typicky sorosovské, čo robí pán Šimečka, vyvolávať konflikt. Na to vás vyškolili perfektne. Ja hovorím, že je tu skupina ochranárov, ktorá si tu urobila špinavý biznis a pod zámienkou ochrany zvieratiek kradnú. Milióny eur ste tu dávali na hlúposti. Sú to vaši priatelia a toho sa bojíte,” odkázal Danko predsedovi PS.

Napätie v debatnom štúdiu stupňovali obvinenia a provokácie, ktoré vyvrcholili Dankovým obvinením Šimečku z „sorosovskej“ taktiky a jeho pripomienkou o financiách od Sorosových nadácií, ktoré údajne smerovali k Šimečkovi a jeho blízkym. Šimečka obrátil pozornosť na Dankovu nervozitu a obvinil ho z útoku na jeho otca, ktorý je známy svojou prácou v Denníku N a kritikou súčasnej vlády.

Andrej Danko však na Šimečku raeagoval takto: “Som rád, že hovoríte o Sorosovi vy. Ja nehovorím o starom pánovi, ale o systéme, ktorý vyprodukoval dieťatko ako ste vy. Ak vy popierate vetu svojho otca, ktorý povedal, že so Sorosovými peniazmi porazil Mečiara… Mám vám hovoriť o peniazoch od Sorosových nadácií, ktoré išli k vám a vám blízkych ľudí? Vy by ste nikdy nebol predseda bez toho, že vy vám tu stranu darovali…”

error: Content is protected !!