Čaputová mieri do Česka. V Prahe si opäť pripomenie výročie zamatovej revolúcie

Obrázok 2023 11 04 162509247
Zdieľaj

Stáva sa z toho pomaly už tradícia. Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová si príde pripomenúť výročie zamatovej revolúcie opäť do Prahy. Dá sa predpokladať, že by sa mohla stretnúť aj s prezidentom Petrom Pavlom. Hrad ale zatiaľ túto informáciu nepotvrdil.

Prezidentka Zuzana Čaputová bude opäť vidieť v pražských uliciach. Do Česka si príde pripomenúť výročie zamatovej revolúcie. Blesk Správam to potvrdil jej hovorca. „Pani prezidentka príde do Prahy tradične v predvečer výročia Zamatovej revolúcie 16.11.,“ napísal redakciu Martin Strižinec z kancelárie prezidentky.

ABSURDNÉ, MODERÁTORKA ZĽAHČUJE TRESTNÚ ČINNOSŤ ČURILLOVCOV

 

Ako presne bude jej návšteva vyzerať, ale nie je v tejto chvíli zatiaľ jasné. „Program návštevy sa ešte dolaďuje,“ doplnil hovorca.

Takmer v rovnaký čas bola Zuzana Čaputová v Prahe aj v minulom roku. Vtedy ju prijal na Pražskom hrade ešte prezident Miloš Zeman. So súčasným prezidentom Petrom Pavlom má Čaputová oveľa vrelšie vzťahy, hrad ale zatiaľ jej návštevu na otázku Blesk Správ nepotvrdil. „V prípade otázok na program slovenskej prezidentky Čaputovej sa prosím obracajte na jej kanceláriu,“ oznámila Blesk Správam Mária Pfeiferová z odboru komunikácie Pražského hradu.

Vlani skoro kvôli vojne neprišla
Vlani 16. novembra mala Čaputová v Prahe veľmi nabitý program. Po stretnutí so Zemanom sa zúčastnila diskusia so študentmi na Karlovej univerzite, večer sa potom vypravila k pamätníku 17. novembra na Národnej triede, kde položila kyticu.

„Odkaz 17. novembra pre mňa tento rok je, že slušnosť nie je slabosť,“ povedala vtedy slovenská prezidentka v centre Prahy. Sama pritom vraj do poslednej chvíle nevedela, či do Prahy kvôli vojne na Ukrajine a jej vývoju dorazí. „Nevedela som, či nebudem musieť zostať na Slovensku, ako prezidentka som totiž vrchnou veliteľkou ozbrojených síl. Nakoniec mi ale okolnosti prísť umožnili a som za to rada,“ povedala študentom.

Tento rok bola Zuzana Čaputová prekvapivo v Prahe aj na začiatku januára. Vtedy prekvapila v štábe práve zvoleného prezidenta Petra Pavla, keď mu prišla osobne pogratulovať k víťazstvu vo voľbách nad Andrejom Babišom do jeho štábu. Spoločne s Pavlom sa o pár týždňov neskôr vypravili vlakom na Ukrajinu, kde sa stretli s prezidentom Volodymyrom Zelenským.

 

error: Content is protected !!