KAMALA NAŠTARTUJE III. SV. VOJNU NA UKRAJINE, TRUMP NA BLÍZKOM VÝCHODE. Zelenského poradcu odhalil Plán víťazstva a ukázalo sa, že ide o „Plán šialenstva“…

Avdejevkazelenskyselfie 1024x689
Zdieľaj

UKRAJINA / RUSKO: Poradca Volodymyra Zelenského pre otázky vojenských operácií Mychajlo Podoljak poskytol nemeckému denníku Welt am Sonntag rozhovor, v ktorom v podstate prvýkrát došlo k podrobnejšiemu odkrytiu a odhaleniu onoho slávneho Plánu víťazstva, s ktorým ale Zelenský neuspel zdroje blízkej americkej vláde uviedli, že vraj nejde o plán, ale o zoznam želaní Kyjeva, čo všetko by chceli Ukrajinci dostať vo vojne proti Rusku. Podoljak však v úplne desivom rozhovore odhalil, že Kyjev chce dosiahnuť svoje víťazstvo pomocou medzinárodného terorizmu, a to už úplne nepokryte!

V článku vysvetlil redaktorovi denníka, že  plán počíta so strieľaním západných rakiet dlhého doletu na Moskvu a Leningrad, pričom cieľom bude pripomenúť ruskému civilnému obyvateľstvu, čo je to vojna.  A akonáhle začnú padať rakety na obe mestá, otrasie to vraj ruskou verejnosťou, ktorá začne byť nespokojná s Vladimirom Putinom, a to vraj donúti Kremeľ sadnúť k rokovaciemu stolu a prijať kyjevské podmienky. Takto si to predstavuje poradcu Zelenského.

Tými podmienkami sú plné stiahnutie ruských vojsk zo všetkých ukrajinských oblastí, a to vrátane Krymu a ďalej zaplatenie reparácií Ukrajine. Už samotný štýl vedenia rozhovoru ukázal, že nemecký redaktor má o tomto pláne veľké pochybnosti, a to je naozaj veľmi diplomaticky povedané, pretože redaktor v podstate predkladal Podoljakovi fakty, že Ukrajina vojnu fakticky prehráva, takže sa ho pýtal, čo na to hovorí.

Smrť národa nehrozí, niekto na Ukrajine prežije, uistil sarkasticky Ukrajincov veliteľ 13. brigády

PENTAGON ZAÚTOČIL RAKETAMI ATACMS NA ŽENY A DETI NA KRYMSKEJ PLÁŽI

Podoljak si ale išiel v rozhovore stále svoje a dokonca zaznelo niečo, čo asi otriaslo aj nemeckými čitateľmi. Redaktor namietol, že Rusko má kvantitatívnu prevahu v zbraniach aj v počtoch ľudí, ktoré môže vrhnúť na front. Lenže Podoljak na to reagoval slovami:  „ Rusko bojuje s kvantitatívnymi parametrami. Má veľké množstvo starých sovietskych zbraní a veľký počet ľudí. To všetko však môže byť zničené a musí byť zničené.  Výpočty k tomu nájdete v matematických prílohách Plánu víťazstva. “

Podoljak jednoducho vyzval na zničenie všetkých ruských zbraní a všetkých ruských ľudí. A zjavne chce Kyjev zničiť aj všetkých svojich vlastných ľudí. O tom, že Kyjev je pripravený obetovať celý národ do posledného Ukrajinca, hovoril v rozhovore pre Ukrajinskú pravdu veliteľ 13. brigády Národnej gardy, plk. Igor Obolenský. Vyzval na zníženie mobilizačného veku na Ukrajine z 25 na 20 až 21 rokov.

A keď mu moderátor oponoval, že kto potom zostane na Ukrajine nažive, tak mu odpovedal, že smrť národa nie je vo vojne úplná, niekto vraj prežije. Podoljak je samozrejme ukronácek najvyššej ligy a také jeho názory vlastne ani nikoho neprekvapí, ale veliteľ 13. brigády mu zdatne sekunduje. Tu ide ale o niečo úplne iné. Kyjev nerozhoduje suverénne. Všetky jeho kroky musia byť odsúhlasené Londýnom a Washingtonom.

A všetko to, čo sa teraz deje okolo toho Plánu víťazstva, je rozpor medzi Londýnom a Washingtonom o streľbe rakiet na Moskvu a Leningrad. Podľa toho, ako hovoril Podoljak v rozhovore pre Welt, to naozaj vyzerá, že Kyjev už dostal povolenie na streľbu britských rakiet na Moskvu a Leningrad, ale nedostal povolenie od Washingtonu, ktorý do britských rakiet dodáva navigačné systémy a rakety používajú aj americké navigačné družice. Podoljak uviedol oi v rozhovore toto:

Ukážky Podoljakových výrokov z článku Welt

• Náš model  Plánu víťazstva  zahŕňa štyri veci. Po prvé ide o politický nátlak, z ktorého by malo byť jasné, že každá krajina má právo byť v aliancii, ktorú chce.  Po druhé, vojenský nátlak je nevyhnutný. Napríklad prenesením vojny na územie Ruskej federácie.  Po tretie, na oslabenie ruských hospodárskych trhov je potrebný hospodársky nátlak. A za štvrté je tu diplomatický nátlak. Všetko má svoju logiku a my ju musíme našim partnerom vysvetliť. Ustúpiť ruským požiadavkám znamená iba pokračovať vo vojne v inej podobe – zajtra alebo pozajtra.

• Nemôžeme sa vyjadriť k tomu, či sme už dostali zbrane dlhého doletu, alebo nie. To uvidíme počas vojny. Po druhé, nejde o povolenie. Podľa medzinárodného práva vedieme obrannú vojnu a máme právo zaútočiť na krajinu agresora akoukoľvek zbraňou.  Nepochybujem o tom, že nám západné krajiny tieto oprávnenia udelia.  Pretože riziká tejto vojny nie sú len pre Ukrajinu, ale pre celú Európu. Ide o dominanciu Ruska v Európe a nie len o zabránenie niekoľkých ukrajinských území.

 Keď zaútočíte vo veľkom meradle, a to nielen v Kursku a ďalších pohraničných oblastiach, ale aj v hĺbke Ruska, v Saratove, Oriole, Leningrade a Moskovskej oblasti, potom je spoločenská nálada úplne iná. Ľudia si uvedomujú, že vojna prebieha aj v Rusku. Dva roky nezažili vojnu a mysleli si, že je v pohode, že sa na Ukrajine zabíjajú ľudia. Ale zrazu tú vojnu zažívajú na vlastnej koži a uvedomujú si, aká je desivá. To je pre Kremeľ nebezpečné, pretože by to mohlo viesť k zmene nálad v Rusku a protestom proti Putinovi.

Z týchto vyjadrení možno odvodiť, že na Ukrajine už rakety môžu byť fyzicky naskladnené, ale stále chýba americký súhlas s ich použitím. Podoljak totiž v citácii jasne uviedol, že nejde len o zabránenie ukrajinského územia Rusmi, ale o dominanciu Ruska po skončení vojny, pokiaľ by Ukrajina kapitulovala alebo pristúpila na ruské podmienky. Proste Podoljak jasne týmto komentárom potvrdil, že strieľanie britských a všeobecne západných rakiet dlhého doletu na Moskvu, Leningrad, Saratovskú a Orlovskú oblasť je v podstate hlavným plánom Londýna na pokus o destabilizáciu tzv. ruskej ulice, teda verejnej mienky a podpory Vladimírovi Putinovi.

Podoljak nepriamo potvrdil, že Ukrajina už nepočíta s iným spôsobom vojny s Ruskom ako je strieľanie západných rakiet do ruského vnútrozemia

Ten plán jednoducho má za úlohu zasiať teror v hĺbke Ruska, kedy nie údery na Ruskú armádu, ale naopak útoky na civilné objekty majú vyvolať nepokoje medzi ruským obyvateľstvom.  A tento plán je podľa všetkého už schválený v Londýne, ale v USA kvôli voľbám sa do toho nikomu nechce, pretože by to znamenalo zatiahnutie USA do vojny s Ruskom.

O tom jednoducho nemožno pochybovať, a nepochybuje o tom ani Biely dom, teda vzhľadom na chladnú reakciu Bidena na predložený Plán víťazstva. V závere rozhovoru Podoljak uviedol, že neverí, že sa po voľbách v USA bude politika vo vzťahu k Ukrajine líšiť, že bez ohľadu na to, kto bude prezident, tak nebude chcieť, aby Rusko na Ukrajine zvíťazilo.

V tejto veci má Podoljak pravdu, ale inak, než si myslí. USA nechcú ísť do priamej vojny s Ruskou armádou, a pokiaľ to bude hroziť, z vojny na Ukrajine jednoducho vycúvajú a pokúsia sa do tej vojny namiesto seba postaviť Českú republiku, namiesto amerických vojakov tam prídu českí vojaci.

Ale aj poľskí, estónski, litovskí, lotyšskí, jednoducho vojaci krajín bývalého Východného bloku. Ak dôjde k rozhodnutiu stiahnuť americkú podporu z Ukrajiny, bude to kompenzované prenesením nákladov na vojnu na Európsku úniu. Šéfka EÚ komisie Ursula von der Leyen už koncom júna uviedla nástrel, že by to vyšlo na zhruba 500 miliárd EUR.

Američania sa po voľbách v USA pokúsia preniesť pokračovanie vojny na Ukrajine na 27 krajín EÚ a európskych členov NATO

Koncom júna uviedla, že by išlo o peniaze, ktoré je nutné investovať do európskej obrany počas budúcej dekády, lenže je v tom malá detail a skrytý háčik. Ide o balík Únie, nie o súčasné vojenské rozpočty 27 krajín EÚ.  Je to extra balík, ktorý podľa pozorovateľov je tak nepredstaviteľný a taký obrovský, že sa za ním nemôže ani omylom a ani náhodou skrývať nič iné, než je vytvorenie tzv. Európskej armády.  A táto armáda by mala prevziať úlohu NATO, ktorého úloha sa začne zmenšovať, a to vzhľadom na domáci vývoj ekonomiky a situácie v USA. Američania jednoducho majú v pláne presunúť prípadnú vojnu s Ruskom na európske krajiny.

error: Content is protected !!