Andrej Kiska podvodník? Súd ho uznal vinným

Kiska
Zdieľaj

POPRAD / Exprezident Andrej Kiska sa dnes posadil na lavicu obžalovaných. Prezident Andrej Kiska spolu s konateľom firmy KTAG Eduardom Kučkovským čelil obžalobe z pokračovacieho zločinu daňového podvodu. Hoci sa pojednávaní exprezident nezúčastňoval, na ten dnešný dorazil.

V trestnej veci súd v septembri vyhlásil dokazovanie za skončené. „Odročil hlavné pojednávanie na október s cieľom prednesu záverečných rečí a práva na posledné slovo, o čom boli účastníci upovedomení,“ uviedla hovorkyňa súdu Ivana Petrufová.

https://mimoriadne.sk/2023/10/12/veronikin-pribeh-z-kosic/

Kauza súvisí so zaúčtovaním nákladov spojených s propagáciou Kisku pred prezidentskými voľbami v roku 2014. Obaja obžalovaní vinu popreli a cítia sa nevinní. Exprezident vidí za kauzou pomstu expremiéra a predsedu Smeru-SD Roberta Fica.

Nadmerný odpočet DPH mal byť podľa obžaloby takmer 156.000 eur. Prokurátor okrem iného uviedol, že medzi výdavkami na kampaň a podnikateľskou činnosťou firmy KTAG nie je žiadna spojitosť a došlo tak k neoprávnenému nadmernému odpočtu DPH. Náklady na propagáciu mena Andreja Kisku nebolo podľa prokurátora možné zahrnúť do účtovníctva firmy KTAG, nakoľko nespadajú do jej podnikateľskej činnosti.

Súd popoludní vyriekol verdikt

Oboch obžalovaných uznal vinných zo spáchania pokračovacieho zločinu daňového podvodu. Exprezident Andrej Kiska mal byť navyše organizátorom.

error: Content is protected !!