Ako papaláš! Za hranicami Sulík skrýval kráľovský luxus! Dom s pristávacou dráhou, veľkým bazénom a chatkou pre hostí.

Sulekos
Zdieľaj

Dom s pristávacou dráhou, o ktorom informuje týždenník Plus 7 Dní, sa nachádza v Západnej Austrálii, 28 kilometrov od mesta Perth. Jeho rozloha dosahuje 20,4 hektára, čo predstavuje viac ako 200 000 metrov štvorcových.

Dnu sa vchádza po príjazdovej ceste, ktorá vedie cez elektrickú bránu. Okolo sú rozsiahle pastviny pre kone, výbehy pre kone, komplex stajní a umývarne pre kone. Na pozemku sa nachádza aj potok. V areáli je tiež umiestnený priestranný dom s piatimi izbami a dvoma kúpeľňami. K dispozícii je samostatná chatka a pristávacia dráha pre malé lietadlá.

Patrí mu tretina

Cena za ranč v roku 2019, teda v čase, kedy ho Sulík kúpil, bola podľa inzerátu, ktorý týždenník objavil, 1 milión 250 tisíc dolárov. Sulíkovi však patrí iba tretina, v jeho majetkovom priznaní je uvedený ako podiel vo firme.

Prídete domov a necháte zvnútra kľúč vo dverách? Takto to využije zlodej

„Tu je kópia úverovej zmluvy, som si zobral 500 000 úver, založil som dva byty, ktoré tu v Bratislave vlastním, a tento úver budem splácať do roku 2038. Vtedy budem mať sedemdesiatku. Tak do sedemdesiatky si trúfam splácať ešte takýto úver,“ vyhlásil Sulík v parlamente, pričom zdôraznil, že žije čestne.

Podľa týždenníka mal Sulík založiť svoje byty na Kýčerského a Štetinovej ulici v Bratislave. Výpis z austrálskeho katastra nehnuteľností ukazuje, že ranč kúpila firma Indigo floats and trailers Pty Ltd, ktorá má troch vlastníkov – Richarda Sulíka, Luciu Galovičovú a Davida Williama Dobsona.

Galovičovú spája so Sulíkom okrem ranča aj ďalšia firma, Kentaur Australia Pty Ltd, ktorá prevádzkuje obchod s jazdeckými potrebami. Aj táto spoločnosť má troch vlastníkov, tretinový podiel v nej má aj Darina Galovičová, ktorá by mala byť podľa zistení PLUS 7 DNÍ Luciinou matkou.

error: Content is protected !!