Stredomorská marinovaná zelenina

Stredomorskazelenina
Zdieľaj

Ingrediencie

1 hlava cesnaku
2 lyžice lístkov čerstvého tymiánu
1 polievková lyžica čerstvých listov rozmarínu
8 čerstvých bobkových listov
1 polievková lyžica maldonskej soli
2-3 ČL mletého čierneho korenia (dá sa kúpiť v pohároch)
150 ml/¼ pinty olivového oleja
900g/1,3kg/2-3lb rôznej zeleniny (napr. špargľa, veľké alebo malé cukety, sladké zemiaky, baklažány, fenikel, červená cibuľa, kukuričné ​​klasy, predvarené nové zemiaky)

Čína má najrýchlejší internet na svete. Za sekundu stiahnete 150 filmov

Ako na to?

KROK 1
Strúčiky cesnaku ošúpeme a vložíme do kuchynského robota s tymianom, rozmarínom, bobkovými listami, soľou, korením a olejom. Dobre vyšľahajte, aby sa uvoľnili chute – prípadne rozdrvte suché ingrediencie pomocou paličky a mažiara a potom vmiešajte olej.

KROK 2
Pripravte si 900 g – 1,3 kg/2 – 3 lb rôznej zeleniny (napr. špargľa, veľké alebo malé cukety, sladké zemiaky, baklažány, fenikel, červená cibuľa, kukuričné ​​klasy, predvarené nové zemiaky). Špargľu pozdĺžne rozpolte, veľké cukety nakrájajte na kúsky alebo baby pozdĺžne. Sladké zemiaky a baklažány nakrájame na hrubé kúsky, fenikel a červenú cibuľu nakrájame pozdĺžne na mesiačiky, kukuricu na kúsky a zemiaky pozdĺžne na polovicu. Zmiešajte zeleninu a marinádu a marinujte niekoľko hodín pred grilovaním. Čas varenia sa bude líšiť v závislosti od vášho výberu zeleniny a jej hrúbky – neustále ju otáčajte a pichajte a budete cítiť, keď je hotová.

error: Content is protected !!